Znajdz czes rzeczywista i urojona.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
MarlenQs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 14 paź 2008, o 00:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: CB

Znajdz czes rzeczywista i urojona.

Post autor: MarlenQs »

Niech\(\displaystyle{ f(z)=x^2-iy, z=x+iy}\)

\(\displaystyle{ \frac{e^ \frac{i\pi}{4} }{f^3(i)}}\)
miodzio1988

Znajdz czes rzeczywista i urojona.

Post autor: miodzio1988 »

MarlenQs pisze:Niech\(\displaystyle{ f(z)=x^2-iy, z=x+iy}\)

\(\displaystyle{ \frac{e^ \frac{i\pi}{4} }{f^3(i)}}\)
A problem masz konkretnie jaki? Wyznacz wartość tej funkcji w mianowniku.
ODPOWIEDZ