Narysować zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Swenio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 7 gru 2010, o 18:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pl
Podziękował: 2 razy

Narysować zbiór

Post autor: Swenio »

\(\displaystyle{ A \cap B, gdzie A=\left\{ z \in C:|z-i|<2\right\} oraz B=\left\{ z \in C: \frac{1}{3} \pi <Argz< \frac{3}{4} \pi \right\}}\)-- 14 cze 2011, o 15:39 --nie wiem tylko jak będzie wyglądało B...
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4541
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

Narysować zbiór

Post autor: Althorion »

Taki "trójkąt", od kąta \(\displaystyle{ \frac{1}{3} \pi}\) do \(\displaystyle{ \frac{3}{4} \pi}\), idący w nieskończoność. Bez zera oczywiście.
ODPOWIEDZ