Proszę o pomoc !
a) \(\displaystyle{ (1+i) ^{10} \cdot (- \sqrt{3} +i) ^{11}}\)
b) \(\displaystyle{ \frac{(-1-i )^{14} }{(1-i \sqrt{3}) ^{7} }}\)
Potęgi liczb zespoloncych
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 5 sty 2011, o 21:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: xxx
Potęgi liczb zespoloncych
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, o 23:51 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Pamiętaj o klamrach[latex][/latex] .Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Poprawa wiadomości. Pamiętaj o klamrach