Postac trygonometryczna

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
oddy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 sty 2007, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Postac trygonometryczna

Post autor: oddy »

Witam. Jak mogloby wygladac rozwiazanie ponizszego zadania?Prosze o podanie opisu przejsc...
A oto zadanie:

Podac postac trygonometryczna liczby zespolonej
\(\displaystyle{ $
\sin + i\cos .
$}\)
Awatar użytkownika
bolo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Postac trygonometryczna

Post autor: bolo »

\(\displaystyle{ z=|z|(\cos\varphi+i\sin\varphi)=1(\sin\alpha+i\cos\alpha)}\)

Jak widać, bez zmian.
ODPOWIEDZ