liczby zespolone- własności działań

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
aina1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 28 lis 2006, o 21:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin

liczby zespolone- własności działań

Post autor: aina1000 »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych działań
1. \(\displaystyle{ A=C C (a,b)*(c,d)= (a+c \sqrt{2}, b+di)}\)

2. \(\displaystyle{ A= \{a+bi: a,b Q \} z_1 * z_2= Rez_1- iImz_2}\)

- czy działania są wewnętrzne w tych zbiorach
- czy są łączne i przemienne
- czy istnieją elementy neutralne i odwrotne
ODPOWIEDZ