Trywialne pytanie
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 29 sty 2009, o 13:43
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 68 razy
Trywialne pytanie
\(\displaystyle{ \frac{z}{z+i} \in\mathbb R}\) Chodzi w tym o to, żeby rozpatrywać tylko RE?
Ostatnio zmieniony 5 cze 2011, o 19:46 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa zapisu
Powód: poprawa zapisu
- kristoffwp
- Użytkownik
- Posty: 688
- Rejestracja: 28 gru 2009, o 00:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko - Biała
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 88 razy
Trywialne pytanie
A jakie jest pytanie? Dla jakich \(\displaystyle{ z \in \mathbb{C} \\}\)
\(\displaystyle{ \frac{z}{z+i} \in\mathbb R}\)?
To raczej trzeba rozwiązać równanie \(\displaystyle{ Im\frac{z}{z+i}=0}\)
\(\displaystyle{ \frac{z}{z+i} \in\mathbb R}\)?
To raczej trzeba rozwiązać równanie \(\displaystyle{ Im\frac{z}{z+i}=0}\)
- kristoffwp
- Użytkownik
- Posty: 688
- Rejestracja: 28 gru 2009, o 00:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko - Biała
- Podziękował: 20 razy
- Pomógł: 88 razy
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Trywialne pytanie
Jeśli uważnie przeczytasz wpis od kristoffwp to zauważysz że samo wyznaczenie części urojonej to tylko część zadania