szeregi w zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
dolarek4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2009, o 11:50
Płeć: Kobieta

szeregi w zespolonych

Post autor: dolarek4 »

1. \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{\infty}\frac{\sin n}{n^2 -i}}\)

2. \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{ \infty } n!/(n*i)^n}\)

3. \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{ \infty } (4^n)/(( \pi +i)^n)*(n^2)}\)

4 \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{ \infty } (i^n) /n}\)

5 \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{ \infty } ( e^n*i* \pi /3)/ln n}\)
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, o 15:33 przez Anonymous, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Proszę koniecznie poprawić zapis w LaTeX'u i podać polecenie, co z tym trzeba zrobić, jak sugeruje autor poniższego postu. Znaczniki kończące to [/latex] (było [\tex]). Proszę przerobic na ułamki zgodznie z wzorem, który podałem i zamiast *
silvaran
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1300
Rejestracja: 6 sty 2009, o 20:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice/Warszawa
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 123 razy

szeregi w zespolonych

Post autor: silvaran »

Po pierwsze popraw zapis a po drugie daj jakieś polecenie bo teraz to nie za bardzo wiadomo co z tymi szeregami robić
ODPOWIEDZ