NaPłaszczyźnieZespolonejWskazaćPunktyUzupełniająceWarun
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 27 gru 2006, o 19:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 2 razy
NaPłaszczyźnieZespolonejWskazaćPunktyUzupełniająceWarun
Na płaszczyźnie zespolonej wskazać punkty uzupełniające warunek \(\displaystyle{ Re(z^2)>1}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
NaPłaszczyźnieZespolonejWskazaćPunktyUzupełniająceWarun
\(\displaystyle{ z=x+yi \\ z^2=(x+yi)^2=x^2+2xyi+(yi)^2=x^2-y^2+2xyi \\ Re(z^2)>1 \\ x^2-y^2>1}\)
Narysuj hiperbolę równoosiową o asymptotach y=x oraz y=-x, a następnie jako rozwiązanie zaznacz obszary w układzie współrzędnych położone na lewo od lewej gałęzi hiperboli oraz na prawo od prawej.
Narysuj hiperbolę równoosiową o asymptotach y=x oraz y=-x, a następnie jako rozwiązanie zaznacz obszary w układzie współrzędnych położone na lewo od lewej gałęzi hiperboli oraz na prawo od prawej.