Liczba urojona-zespolona

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
imation1994
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 mar 2011, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: myslowicee

Liczba urojona-zespolona

Post autor: imation1994 »

Wyraz w 3 postaciach liczby zespolonej algebraicznej wykładniczej wektro o dlugosci 10 przesuniety wzgledem osi rzeczyw o katy \(\displaystyle{ \alpha_1=30, \ \alpha_2=120, \ \alpha_3=330, \ \alpha_4=240}\)

Napisz w 3 postaciach liczbę zespolona moduł \(\displaystyle{ 200}\) argument \(\displaystyle{ \frac{5}{4}}\). Oblicz różnice 2 liczb zespolonych \(\displaystyle{ z_1=50 \cdot e^{j 45^{\circ}}, \ z_2=30 \cdot e^{-j 30^{\circ}}}\)
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, o 21:24 przez Dasio11, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ