Interpretacja graficzna

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
johny42
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 72
Rejestracja: 7 gru 2010, o 10:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Frampol
Podziękował: 9 razy

Interpretacja graficzna

Post autor: johny42 »

jak w temacie \(\displaystyle{ Rez<2+3Imz}\)
Z góry dzieki za pomoc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Interpretacja graficzna

Post autor: »

Wskazówka - jeśli \(\displaystyle{ z=x+iy}\), to \(\displaystyle{ Rez=x,Imz=y}\). A zbiór punktów spełniających nierówność \(\displaystyle{ x<2+3y}\) chyba już umiesz narysować?

Q.
johny42
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 72
Rejestracja: 7 gru 2010, o 10:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Frampol
Podziękował: 9 razy

Interpretacja graficzna

Post autor: johny42 »

własnie do tego momentu doszedlem i nie wiem co dalej z tym zrobic to bedzie zwykla prosta?
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Interpretacja graficzna

Post autor: »

A zbiór punktów spełniających warunek \(\displaystyle{ x=2+3y}\) umiesz narysować?

Q.
johny42
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 72
Rejestracja: 7 gru 2010, o 10:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Frampol
Podziękował: 9 razy

Interpretacja graficzna

Post autor: johny42 »

Tak juz wiem dzieki bardzo
ODPOWIEDZ