Jeśli \(\displaystyle{ Z}\) jest liczbą zespoloną i \(\displaystyle{ | Z | = 1}\), udowodnić, że \(\displaystyle{ | 1-Z | + | 1 + Z ^ 2 |\ge \sqrt {2}}\)
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, o 10:24 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Poprawa wiadomości.
stuart clark pisze:Jeśli \(\displaystyle{ Z}\) jest złożonym nie. i \(\displaystyle{ | Z | = 1}\).Then Udowodnić, że \(\displaystyle{ | 1-Z | + | 1 + Z ^ 2 |\ge \sqrt {2}}\)
Oryginał powyżej, mam nadzieję, że dokonana przeze mnie wtórna translacja jest poprawna.