oblicz l. zespolona
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
oblicz l. zespolona
nie wiem jaki kąt bedzie, bo wychodzi mi cos takiego:
\(\displaystyle{ cos \alpha = \frac{3 \sqrt{10} }{10}}\)
\(\displaystyle{ sin \alpha = \frac{ \sqrt{10} }{10}}\)
\(\displaystyle{ cos \alpha = \frac{3 \sqrt{10} }{10}}\)
\(\displaystyle{ sin \alpha = \frac{ \sqrt{10} }{10}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
oblicz l. zespolona
czyli jak to bedzie?
\(\displaystyle{ z= \sqrt{10}(arccos \alpha +iarcsin \alpha )}\)
nie jestem pewna.........
Pierwszy raz sie spotykam z arc tutaj-- 18 lutego 2011, 16:52 --pomoże ktoś?
\(\displaystyle{ z= \sqrt{10}(arccos \alpha +iarcsin \alpha )}\)
nie jestem pewna.........
Pierwszy raz sie spotykam z arc tutaj-- 18 lutego 2011, 16:52 --pomoże ktoś?