Liczby zespolone
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 19:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: mysłowice
Liczby zespolone
Mam pytanie, czy ktoś może wyjaśnić mi skąd na końcu rozwiązania liczbzespolonych czy to dodawanie odejmowanie bierze się np od czasu do czasu że znak i sinus z + zmienia się na - lub cosinus znak właśnie zmienia się z + na -. Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 19:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: mysłowice
Liczby zespolone
\(\displaystyle{ \frac{9}{2} \left( \cos \frac{4}{3} \pi +i\sin \frac{4}{3} \pi \right) = \frac{9}{2} \left( \cos \left( \pi + \frac{ \pi }{3} \right) +i \sin \left( \pi + \frac{ \pi }{3} \right) \right) = \frac{9}{2} \left( -\cos \frac{ \pi }{3} -i \sin \frac{ \pi }{3} \right)}\)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, o 12:38 przez scyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 19:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: mysłowice
Liczby zespolone
Normalnie nie umie tego zrozumieć może ktoś to bardziej łopatologicznie wyjaśnić chodzi o metodę interpretacji z wykresem
Liczby zespolone
a tutaj nie trzeba wykresu. Masz wzorki redukcyjne. naucz sie tych najwazniejszych i nie bedzie problemu