Potęga liczby zespolonej- Oblicz

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
golddrag124
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 4 cze 2008, o 16:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 7 razy

Potęga liczby zespolonej- Oblicz

Post autor: golddrag124 »

Oblicz
\(\displaystyle{ \left(1+sin \left(\frac{\pi}{3}\right)+isin \left(\frac{\pi}{3}\right)\right)^{6}}\)
Ostatnio zmieniony 8 lut 2011, o 12:09 przez golddrag124, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
kropka+
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4389
Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 787 razy

Potęga liczby zespolonej- Oblicz

Post autor: kropka+ »

W końcowym "tex" ukośnik w drugą stronę
ODPOWIEDZ