\(\displaystyle{ \frac{|z+3i|}{|z-4i|} \le 0}\)
wiem ze rozwiazaniem bedzie jeden punkt \(\displaystyle{ z _{0}}\) ale nie wiem jak podzielic te liczby zespolone bo wychodzi mi z do kwadratu i nie wiem co z tym zrobic? prosze o pomoc
podac ilustracje geometryczną
podac ilustracje geometryczną
Ostatnio zmieniony 7 lut 2011, o 14:34 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Jedna para klamer[latex][/latex] na CAŁE wyrażenie.
Powód: Poprawa wiadomości. Jedna para klamer
-
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 4 lut 2011, o 17:59
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 1 raz
podac ilustracje geometryczną
rozwiązaniem ma być tylko jeden punkt tak?
no to zrobimy tak:
\(\displaystyle{ \left| z+3i\right| \le 0}\)
\(\displaystyle{ \left| z-(-3i)\right| \le 0}\)
czyli w układzie współrzędnych zaznaczamy tylko punkt równy \(\displaystyle{ -3i}\)
no to zrobimy tak:
\(\displaystyle{ \left| z+3i\right| \le 0}\)
\(\displaystyle{ \left| z-(-3i)\right| \le 0}\)
czyli w układzie współrzędnych zaznaczamy tylko punkt równy \(\displaystyle{ -3i}\)