Wyznaczyc pierwiastki wielomianu

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
monykaa91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 11 sty 2011, o 22:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

Wyznaczyc pierwiastki wielomianu

Post autor: monykaa91 »

wiedząc, że \(\displaystyle{ x_{1}}\) jest pierwiastkiem wielomianu\(\displaystyle{ W(x)}\) Obliczyć pozostałe pierwiastki tego wielomianu.
\(\displaystyle{ W(x)= x^{3} +(1- \sqrt{3} )i* x^{2} +(2+ \sqrt{3} )x-2 \sqrt{3}xi}\)

Nie mam pojęcia jak to zrobić... Pomoże ktoś? Proszę...-- 6 lut 2011, o 19:34 --a \(\displaystyle{ x_{1}= \sqrt{3} i}\)
ODPOWIEDZ