\(\displaystyle{ z^{2} -(3-i)z+(2-2i)=0}\)
powiedzmy ze cos wyliczylem ale jestem na niskim poziomie wiec potrzebuje punktu odniesienia
rownanie liczb zespolonych
rownanie liczb zespolonych
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 13:18 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
rownanie liczb zespolonych
\(\displaystyle{ z_1 =\frac{1 \sqrt{2i} -i}{2} \\
z_2= \frac{5 \sqrt{2i} -i}{2}}\)
nie wiem czy cos widac bo na podgladzie nie widze tego
z_2= \frac{5 \sqrt{2i} -i}{2}}\)
nie wiem czy cos widac bo na podgladzie nie widze tego
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 13:20 przez Crizz, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Jak nie widać na podglądzie, to nie będzie widać na Forum, proszę uważać na tickbox z BBCode.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Jak nie widać na podglądzie, to nie będzie widać na Forum, proszę uważać na tickbox z BBCode.
-
- Użytkownik
- Posty: 1300
- Rejestracja: 6 sty 2009, o 20:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Warszawa
- Podziękował: 60 razy
- Pomógł: 123 razy
rownanie liczb zespolonych
Źle Ci wyszło. Jeden pierwiastek będzie rzeczywisty.
A co do wyrażeń, pisz je w tagach to otrzymasz \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)
A co do wyrażeń, pisz je w tagach
Kod: Zaznacz cały
[tex]frac{1}{2}[/tex]