narysować zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
menus20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 20 wrz 2008, o 15:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nie powiem
Podziękował: 23 razy

narysować zbiór

Post autor: menus20 »

\(\displaystyle{ z \in \mathbb{C}: |Z-2 +2i|<Im\overline{z}, Arg(-3i)<Arg(z)<Arg(-3)}\)

Proszę przynajmniej o wskazówki do nierówności

z drugiego warunku wyszło mi \(\displaystyle{ \frac{ \pi }{2} < \alpha < \pi}\)
drasch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 28 gru 2010, o 13:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krakow

narysować zbiór

Post autor: drasch »

Wydaje mi sie ze
\(\displaystyle{ Arg(-3i)= \frac{3 \pi }{2}}\)
ODPOWIEDZ