\(\displaystyle{ 4+4\sqrt{3}i
\sqrt{(4+4 \sqrt{3} )} ^{2} \cdot 1 ^{2} = 64+32 \sqrt{3} =}\)
jak to zapisać w postaci trygonometrycznej, dochodzę do tego i dalej nie wiem..
Przedstaw w postaci trygonometrycznej
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 23 sty 2008, o 16:49
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Vegas
- Podziękował: 2 razy
Przedstaw w postaci trygonometrycznej
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, o 22:56 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.