Obliczyć i narysowac na plaszczyznie zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
gooosiaac23k
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 9 paź 2010, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bialystok

Obliczyć i narysowac na plaszczyznie zespolonej

Post autor: gooosiaac23k »

\(\displaystyle{ \sqrt[4]-8+8\sqrt{3}i}}\)

mam wzór
\(\displaystyle{ z_{k} + \sqrt[n]{|z|}(cos \frac{ \alpha +2k \pi }{n} + isin \frac{ \alpha +2k \pi }{n} )}\)dla k=0,1,2...,n-1

i jak to leci? dokladnie skad sie bierze te cale \(\displaystyle{ \alpha}\) ??
ODPOWIEDZ