Rozwiązać równanie względem x, y
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ,hggjkb
- Podziękował: 6 razy
Rozwiązać równanie względem x, y
\(\displaystyle{ \left( 3-i\right)x^2 - \left( 3+2i\right)x - \left( 1-i\right)y = 13-10i}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ,hggjkb
- Podziękował: 6 razy
Rozwiązać równanie względem x, y
No to nie. Najpierw względem \(\displaystyle{ x}\) czyli to \(\displaystyle{ y}\) jest zmienną. Masz wtedy rownanie liniowe
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ,hggjkb
- Podziękował: 6 razy
Rozwiązać równanie względem x, y
a jakoś jaśniej, ja wiem że to jest zwykłe równanie liniowe ale widząc te liczby zespolone to już nie wiem jak to zrobić
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ,hggjkb
- Podziękował: 6 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ,hggjkb
- Podziękował: 6 razy
Rozwiązać równanie względem x, y
to chyba nie wiem czemu to jest równanie liniowe skoro \(\displaystyle{ x^2}\)
Rozwiązać równanie względem x, y
Rozwiazując wzgledem \(\displaystyle{ y}\) masz, że \(\displaystyle{ x}\) jest zwykłą liczbą
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ,hggjkb
- Podziękował: 6 razy