\(\displaystyle{ \sqrt[3]{i}}\)
Dlaczego tak zosały zazaczone pierwastki?
l.zesp. uklad wsp.
- epicka_nemesis
- Użytkownik
- Posty: 419
- Rejestracja: 27 gru 2010, o 00:05
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznan
- Podziękował: 60 razy
- Pomógł: 28 razy
l.zesp. uklad wsp.
\(\displaystyle{ z^{3}=i}\)
\(\displaystyle{ z^{3}=cos\frac{\pi}{2}+isin\frac{\pi}{2}}\)
no a dalej ze wzoru de Moivre'a
\(\displaystyle{ z^{3}=cos\frac{\pi}{2}+isin\frac{\pi}{2}}\)
no a dalej ze wzoru de Moivre'a
-
- Użytkownik
- Posty: 46
- Rejestracja: 29 lis 2010, o 12:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wch
- Podziękował: 5 razy
l.zesp. uklad wsp.
to wiem \(\displaystyle{ \frac{ \pi }{2}}\) to 90 stopni,ale jak bede szedl co 90 stopni to wyjdzie mi na osiach ukladu wspolrzednych
-
- Użytkownik
- Posty: 4094
- Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 805 razy
l.zesp. uklad wsp.
Czemu miałbyś "iść" co \(\displaystyle{ 90^\circ}\)?
Jeśli podstawiłeś do wzoru de Moivre'a i wyszło inaczej, niż powinno, to pokaż obliczenia, poszukamy błędu.
Jeśli podstawiłeś do wzoru de Moivre'a i wyszło inaczej, niż powinno, to pokaż obliczenia, poszukamy błędu.