Wykonaj działania

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Pokemon_22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 22 lis 2006, o 10:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Wykonaj działania

Post autor: Pokemon_22 »

Wykonaj działania: Rez + iImw, Imz/iRew, jeśli z=5-2i i w =\(\displaystyle{ 3-\frac{2}{3}i}\).
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Wykonaj działania

Post autor: yorgin »

\(\displaystyle{ Rez+iImw=5-\frac{2}{3}i\\
\frac{Imz}{iRew}=\frac{-2}{i3}=-\frac{2}{3}i\\}\)
ODPOWIEDZ