Równanie z modułem
-
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 4 paź 2010, o 15:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 1 raz
Równanie z modułem
\(\displaystyle{ |z|+z=8+4i}\)
Proszę o pomoc z tym równaniem.
Proszę o pomoc z tym równaniem.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2010, o 21:56 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Wszystkie wyrażenia matematyczne umieszczaj w klamrach[latex]...[/latex]
Powód: Poprawa wiadomości. Wszystkie wyrażenia matematyczne umieszczaj w klamrach
Równanie z modułem
\(\displaystyle{ |z|+z=8+4i \Leftrightarrow |z| =8+4i-z}\)
co powiesz teraz o prawej stronie?
co powiesz teraz o prawej stronie?
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 22 gru 2010, o 18:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
Równanie z modułem
Zdaje się, że wystarczy rozwiązać to równanie odzielnie dla części rzeczywistej i odzielnie dla części urojonej.
Mi wyszło, że jedynym rozwiązaniem jest \(\displaystyle{ z=(4,2)}\)
Mi wyszło, że jedynym rozwiązaniem jest \(\displaystyle{ z=(4,2)}\)