Zbiory liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
aid
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 6 lis 2010, o 17:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Zbiory liczb zespolonych

Post autor: aid »

Opisać:

\(\displaystyle{ \{z \in \mathbb{C}: \frac{z - 3}{z + i} = 1\}}\)

Czy to jest tak trywialne?

\(\displaystyle{ (\frac{z - 3}{z + i} = 1) \Leftrightarrow (z -3 = z + i) \Leftrightarrow (-3 = i)}\) - sprzeczność.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7153
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1324 razy

Zbiory liczb zespolonych

Post autor: Lorek »

Wygląda na to, że tak.
ODPOWIEDZ