Interpretacja geometryczna

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Spinnaker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 lis 2010, o 19:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Interpretacja geometryczna

Post autor: Spinnaker »

Podaj geometryczną interpretację zbiorów
\(\displaystyle{ A=\left\{z: \ |z-2|=4 \ ,|arg \ z|<\frac{ \pi}{4}\right\}}\)
Ostatnio zmieniony 9 gru 2010, o 22:47 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat nie powinien być początkiem treści pierwszego posta ani początkiem treści zadania.Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ