Równania na liczbach zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Ktos007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 27 paź 2010, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: W-wa

Równania na liczbach zespolonych

Post autor: Ktos007 »

Bardzo proszę o pomoc

Rozwiąż równanie
1. \(\displaystyle{ \left|z\right| - z=1+2i}\)
2. \(\displaystyle{ z \cdot \overline{z} + z - \overline{z} =3+2i}\)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2010, o 22:05 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
miodzio1988

Równania na liczbach zespolonych

Post autor: miodzio1988 »

2. \(\displaystyle{ z=a+bi}\)

I wstaw do równania.
ODPOWIEDZ