nierówności z liczbami zespolonymi

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
kosa26
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 lis 2010, o 21:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

nierówności z liczbami zespolonymi

Post autor: kosa26 »

\(\displaystyle{ Im \left( \frac{4i}{z} \right) \le \left| 1+i \sqrt{3} \right| \wedge \left| z+i\right| \le \left| \overline{z}-1\right|}\)
Narysować zbiór dla z należących do zespolonych spełniających te warunki.

Próbowałem zrobić te zadania, lecz w ogóle nie wiem jak je ruszyć, ponieważ na zajęciach wykładowca ominął akurat te przypadki.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
ODPOWIEDZ