Rozwiąż podane równania używając postaci wykładniczej liczby zespolonej
\(\displaystyle{ z^{7} = \overline{z}}\)
Równanie, postać wykładnicza, sprzężenie
-
- Użytkownik
- Posty: 75
- Rejestracja: 31 maja 2008, o 11:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 28 razy
Równanie, postać wykładnicza, sprzężenie
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, o 20:03 przez Crizz, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Kreskę nad wyrażeniem uzyskujemy za pomocą '\overline{}'. Temat nie powinien być początkiem treści zadania.
Powód: Poprawa wiadomości. Kreskę nad wyrażeniem uzyskujemy za pomocą '\overline{}'. Temat nie powinien być początkiem treści zadania.
- Dasio11
- Moderator
- Posty: 10226
- Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 2362 razy
Równanie, postać wykładnicza, sprzężenie
Zacznij od przedstawienia obydwu stron równania w postaci wykładniczej, potem możesz przyrównać moduły i resztę.
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 30 gru 2013, o 19:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: rzeszow
- Podziękował: 2 razy
Równanie, postać wykładnicza, sprzężenie
Wybaczcie, że odkopuje ale mam podobne zadanie.
Jeśli \(\displaystyle{ z = r \cdot e ^{i \alpha }}\)
to jak zapisać \(\displaystyle{ \overline{z}}\)
Jeśli \(\displaystyle{ z = r \cdot e ^{i \alpha }}\)
to jak zapisać \(\displaystyle{ \overline{z}}\)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, o 22:56 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.