argument liczby zespolonej równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
breakout
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 9 paź 2007, o 20:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BŁG
Podziękował: 1 raz

argument liczby zespolonej równanie

Post autor: breakout »

\(\displaystyle{ \left\{ z \in C \ : \ arg \frac{1}{z+1}= \frac{\pi}{4} \right\}}\)

wiem że trzeba zastosować to

\(\displaystyle{ Arg\frac{A}{B}=Arg(A)-Arg(B)+2k\pi, \ k \in \mathbb{Z}}\)

ale nadal nie mam pojęcia jak-- 16 listopada 2010, 22:46 --proszę o pomoc
ODPOWIEDZ