Wielomian z liczbami zespolonymi

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Pawelck91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 20 sty 2010, o 19:11
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

Wielomian z liczbami zespolonymi

Post autor: Pawelck91 »

Mam problem z następującymi przykładami:
\(\displaystyle{ z^{3}+21z^{2}+9z-18i^{3}=0\\z^{4}-3z^{2}-4=0}\)
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

Wielomian z liczbami zespolonymi

Post autor: Inkwizytor »

Pawelck91 pisze:Mam problem z następującymi przykładami:
\(\displaystyle{ z^{3}+21z^{2}+9z-18i^{3}=0}\)
na pewno nie ma tu literówki? może powinno być \(\displaystyle{ 2z^2}\)?

W drugim podstaw \(\displaystyle{ t=z^2}\)
Ostatnio zmieniony 5 lis 2010, o 22:05 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ