\(\displaystyle{ (-cos \frac{ \pi }{7} +isin \frac{ \pi }{7})}\)
w jaki sposob olibczyc argument?
Bo w tych trygonometrycznych nigdy nie wiem
pozdrawiam
liczba zespolona, obliczenie argumentu
liczba zespolona, obliczenie argumentu
Ostatnio zmieniony 4 lis 2010, o 19:47 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 29 paź 2010, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Pomógł: 2 razy
liczba zespolona, obliczenie argumentu
\(\displaystyle{ -\cos\frac{\pi}{7}+i\sin\frac{\pi}{7}=\cos\left( \pi-\frac{\pi}{7}\right) +i\sin\left( \pi-\frac{\pi}{7}\right)=\cos\frac{6\pi}{7}+i\sin\frac{6\pi}{7}}\)