Dla liczb
z=2+3i
w=-1-i
\(\displaystyle{ \frac{\overline{z} -Im(w-1+4i)}{z+w}}\)
Prosze o rozwianie krop po kroku jakby ktoś mógł
Oblicz zad
-
- Użytkownik
- Posty: 2959
- Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 281 razy
- Pomógł: 498 razy
Oblicz zad
\(\displaystyle{ \frac{\overline{z} -Im(w-1+4i)}{z+w}=\frac{(2-3i) -Im \left( (-1-i)-1+4i \right)}{(2+3i)+(-1-i)}=\frac{2-3i-Im( -2+3i) }{1+2i}=\frac{2-3i-3}{1+2i}=\frac{-1-3i}{1+2i}=\frac{(-1-3i)(1-2i)}{5}=\frac{-7-i}{5}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 2959
- Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 281 razy
- Pomógł: 498 razy