Równanie. liczby zespolone. Postać trygonometryczna.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
klaudekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 277
Rejestracja: 30 paź 2010, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 8 razy

Równanie. liczby zespolone. Postać trygonometryczna.

Post autor: klaudekk »

\(\displaystyle{ \begin{cases} cos \phi = \frac{4}{5} \\ sin \phi =- \frac{3}{5} \end{cases} \Rightarrow \phi = 2\pi - \arcsin\frac{3}{5}}\)jak to rozwiązać?
ODPOWIEDZ