a) \(\displaystyle{ \frac{1+i}{1-i}}\)
b) \(\displaystyle{ (2+i\sqrt{2})^{5}}\)
Oblicz liczby zespolone
Oblicz liczby zespolone
Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, o 14:48 przez tometomek91, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 87
- Rejestracja: 18 kwie 2009, o 10:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 5 razy
Oblicz liczby zespolone
Co do pierwszego
\(\displaystyle{ \frac{\left(1+i \right)*\left( 1+i\right) }{\left( 1-i\right) *\left( 1+i\right) }}\)
po wymnożeniu wszystkiego otrzymujemy: \(\displaystyle{ i}\)
\(\displaystyle{ \frac{\left(1+i \right)*\left( 1+i\right) }{\left( 1-i\right) *\left( 1+i\right) }}\)
po wymnożeniu wszystkiego otrzymujemy: \(\displaystyle{ i}\)