Równanie- liczby zespolone
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 9 paź 2010, o 22:51
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Mielec
- Podziękował: 5 razy
Równanie- liczby zespolone
\(\displaystyle{ \frac{1+3i}{x+iy}=x+2iy}\)-- 9 paź 2010, o 23:25 --\(\displaystyle{ \frac{x+y+i(x-y)}{x-iy}}\) gdzie x,y są takimi liczbami że \(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}\ge 0}\)
Równanie- liczby zespolone
musisz ułożyc układ równan
\(\displaystyle{ \frac{x+3y}{x^2+y^2}=x}\)
\(\displaystyle{ \frac{3x-y}{x^2+y^2}=2y}\)
\(\displaystyle{ \frac{x+3y}{x^2+y^2}=x}\)
\(\displaystyle{ \frac{3x-y}{x^2+y^2}=2y}\)