jka przeliczyc kat na PI
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 11 lis 2006, o 15:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
jka przeliczyc kat na PI
Mam jedno podstawowe pytanie odnośnie liczb zespolonych : jak łatwo przeliczyć kat na PI:
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
jka przeliczyc kat na PI
Jesli chodzi Ci o przeliczenie miary stopniowej na łukową, to wystarczy kąt w stopniach przemnożyć przez :
\(\displaystyle{ \frac{\pi}{180^0}}\)
\(\displaystyle{ \frac{\pi}{180^0}}\)