Kiepsko.
\(\displaystyle{ z= \ph \left(cos \frac{ \pi}{2} +isin \frac{ \pi}{2} )}\)
postać trygonometryczna liczby zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 22 sie 2010, o 10:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: poznań
postać trygonometryczna liczby zespolonej
bład. Tutaj sie poprawilam z=\(\displaystyle{ \pi \left(cos \f`ac{3 }{2} \pi +isin \frac{3}{2} \pi \right)}\)
A nie \(\displaystyle{ \frac{3}{2} \pi}\) ?
wzor jest \(\displaystyle{ 2 pi - alpha[/4ex]}\)
A nie \(\displaystyle{ \frac{3}{2} \pi}\) ?
wzor jest \(\displaystyle{ 2 pi - alpha[/4ex]}\)
postać trygonometryczna liczby zespolonej
Nie. Zerknij na wykresyA nie \(\displaystyle{ frac{3}{2} pi[/4ex] ?}\)
- Mariusz M
- Użytkownik
- Posty: 6909
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1246 razy
postać trygonometryczna liczby zespolonej
A to masz przedstawić liczbę w postaci trygonometrycznej czy jej sprzężenieangelikapkdz pisze:bład. Tutaj sie poprawilam z=\(\displaystyle{ \pi \left(cos \frac{3 }{2} \pi +isin \frac{3}{2} \pi \right)}\)
A nie \(\displaystyle{ \frac{3}{2} \pi}\) ?
wzor jest \(\displaystyle{ 2 \pi - \alpha}\)
postać trygonometryczna liczby zespolonej
Liczbę. Wyraźnie masz to napisane w treści chłopie. Dziwne nabijanie postów.A to masz przedstawić liczbę w postaci trygonometrycznej czy jej sprzężenie
- Mariusz M
- Użytkownik
- Posty: 6909
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1246 razy
postać trygonometryczna liczby zespolonej
Podała wzór
\(\displaystyle{ 2\pi-\alpha}\)
a ten wzór jest słuszny dla sprzężenia gdzie \(\displaystyle{ \alpha}\)
to argument podanej liczby
(stąd to pytanie)
\(\displaystyle{ 2\pi-\alpha}\)
a ten wzór jest słuszny dla sprzężenia gdzie \(\displaystyle{ \alpha}\)
to argument podanej liczby
(stąd to pytanie)
postać trygonometryczna liczby zespolonej
No ok, ale znów zerkamy na treść zadania. Widzisz tam mowę o sprzężeniu?