rozwiązac nierownosc

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
ania7878
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 sie 2010, o 22:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

rozwiązac nierownosc

Post autor: ania7878 »

jak rozwiązać to zadanie
\(\displaystyle{ | z - 2 + 3i| < 2}\)

z gory dzieki
Ostatnio zmieniony 17 sie 2010, o 06:49 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawa ortografii
Kamil_B
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1958
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 361 razy

rozwiązac nierownosc

Post autor: Kamil_B »

Podstaw \(\displaystyle{ z=x+iy}\)
blost
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1994
Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 271 razy

rozwiązac nierownosc

Post autor: blost »

\(\displaystyle{ z=x+iy}\)
\(\displaystyle{ |(x-2)+(y+3)i|= \sqrt{(x-2)^2+(y+3)^2}}\)
itd.
ODPOWIEDZ