Witam sedecznie, czy mógłby ktos pomóc z zadaniem:
\(\displaystyle{ \tg( \frac{39\pi}{2} + 7i)}\)
z góry dziękuję
Funkcje zespolone
Funkcje zespolone
A tresc zadania to...? Pewnie obliczen wartosc tego, co?
No to co to jest \(\displaystyle{ tgz}\)>?
No to co to jest \(\displaystyle{ tgz}\)>?
Funkcje zespolone
Treść zadania "Oblicz"
i dalej
\(\displaystyle{ sin z = \frac{ e^{iz}-e^{-iz} }{2i}}\)
\(\displaystyle{ cos z = \frac{ e^{iz}+e^{-iz} }{2}}\)
czy tak?
\(\displaystyle{ tg z = \frac{sin z}{cos z}}\)No to co to jest \(\displaystyle{ tgz}\)>?
i dalej
\(\displaystyle{ sin z = \frac{ e^{iz}-e^{-iz} }{2i}}\)
\(\displaystyle{ cos z = \frac{ e^{iz}+e^{-iz} }{2}}\)
czy tak?
Funkcje zespolone
bardzo się cieszę,
problem w tym, że po podstawieniu gdzieś po drodze robie błąd i odpowiedź się nie zgadza
problem w tym, że po podstawieniu gdzieś po drodze robie błąd i odpowiedź się nie zgadza