Naszkicować zb. liczb zespolonych:
\(\displaystyle{ a. A= { z C : | z | + Re (z) C : | z -1 | = | z +1 |}\)
\(\displaystyle{ c .C= { z C : 1\leq| z -2i |\leq 3 \frac{\pi}{6} < Arg (z) q \frac{\pi}{3}}\)
Prosze o ogolny rys jak popstepowac w tego typu zadaniu i rozwiazanie powyzszych przykladow
Czy jesli chodzi o przykład B to to bedzie symetralna?
naszkicować zb. liczb zespolonych
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 7 paź 2006, o 15:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: WAW
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 23 paź 2006, o 12:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin/Warszawa
naszkicować zb. liczb zespolonych
C:
Najpierw rysujesz dwa okręgi o wspólnym środku w punkcie (0;2i) jeden o r=1, drugi r=3, w obu przypadkach brzeg ciągły, bo mamy ≤. Nierówność spełnia obszar między tymi okręgami.
Następnie rysujesz dwie półproste o początku w (0;0), pierwsza pod kątem Π/6 linią przerywaną, druga Π/3 ciągła. Drugą nierówność spełnia obszar między półprostymi.
Rozwiązaniem jest naturalnie część wspólna.
BTW: Skąd ja kojarze te zadania...?
Najpierw rysujesz dwa okręgi o wspólnym środku w punkcie (0;2i) jeden o r=1, drugi r=3, w obu przypadkach brzeg ciągły, bo mamy ≤. Nierówność spełnia obszar między tymi okręgami.
Następnie rysujesz dwie półproste o początku w (0;0), pierwsza pod kątem Π/6 linią przerywaną, druga Π/3 ciągła. Drugą nierówność spełnia obszar między półprostymi.
Rozwiązaniem jest naturalnie część wspólna.
BTW: Skąd ja kojarze te zadania...?