Wyznacz pierwiastki. Zaznacz na płaszczyźnie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
osqar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 8 mar 2010, o 10:03
Płeć: Mężczyzna

Wyznacz pierwiastki. Zaznacz na płaszczyźnie

Post autor: osqar »

Wyznacz pierwiastki:
a)\(\displaystyle{ z^{3}=- \sqrt{6}- \sqrt{2}i}\)

Narysuj:
b)\(\displaystyle{ argz \le \frac{3}{4} \pi}\)
c)\(\displaystyle{ \left|z+2-2i \right| \le 2}\)

Będę wdzięczny za podpowiedzi
ODPOWIEDZ