\(\displaystyle{ z^2|z|+(z}\)_\(\displaystyle{ )^3 \in R}\) "z_" - sprzężenie
\(\displaystyle{ r^2(cos 2 \alpha +jsin 2 \alpha) r + r^3(cos(-3 \alpha) + jsin(-3 \alpha))}\)
\(\displaystyle{ r^3(cos 2\alpha + cos 3\alpha +j(sin2\alpha - sin3\alpha))}\)
aby te równanie należało do R
\(\displaystyle{ sin2\alpha -sin 3 \alpha = 0}\)
\(\displaystyle{ \alpha = 0 +k \pi}\)
jak to narysować na płaszczyźnie?
pozdrawiam mith.
zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej (2)
zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej (2)
Masakra...
Juz lepiej bedzie jak zrobisz podstawienie \(\displaystyle{ z=x+iy}\)
Juz lepiej bedzie jak zrobisz podstawienie \(\displaystyle{ z=x+iy}\)