równania zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
kinia888
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 18 lut 2009, o 18:51
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy

równania zespolone

Post autor: kinia888 »

Podac interpretacje geometryczna nastepujacego zbioru liczby zespolonej
1)\(\displaystyle{ A _{7} ={z \in C: \frac{z}{\overline{z}} =i}\)
Dla \(\displaystyle{ z=e ^{i \alpha }}\) gdzie \(\displaystyle{ 0 \le \alpha \le \pi}\) wyznaczyc:
a)\(\displaystyle{ Im( \frac{1+z ^{n} }{1-z ^{n} })}\)
b)\(\displaystyle{ Arg(1+z)}\)
prosze bardzo o wytłumacznie jak zaczac te zadania bo nie mam zadnego konkretnego pomysłu
ODPOWIEDZ