równania zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
ebublewicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 13 mar 2010, o 09:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

równania zespolone

Post autor: ebublewicz »

\(\displaystyle{ z^2=1\\z^2=-1\\z^2=i\\z^2=-\frac{1}{2}+i\frac{\sqrt{3}}{2}}\)
miodzio1988

równania zespolone

Post autor: miodzio1988 »

A problem to? Skorzystaj ze wzoru na pierwiastek z liczby zespolonej. Wzory skroconego mnozenia tez będą ok
ODPOWIEDZ