Witajcie, właśnie rozwiązuje sobie zadanka na dzisiejszego kolosa z matmy i trafiłam na coś takiego:
\(\displaystyle{ \sqrt[3]{ \frac{1}{2}+ \sqrt{3} i }}\)
Bardzo proszę o pomoc!-- 8 lut 2010, o 10:52 --liczę moduł z z i wychodzi mi \(\displaystyle{ \sqrt{3,25}}\)
znaleźć i przedstawić na płaszczyźnie
-
- Użytkownik
- Posty: 89
- Rejestracja: 2 lut 2010, o 10:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gliwice
- Podziękował: 3 razy
znaleźć i przedstawić na płaszczyźnie
ciekawe ciekawe... ja coś takiego wymyśliłem:
\(\displaystyle{ cos\phi= \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{3,25} }}\) Jak z tego kąt wyciągnąć???
\(\displaystyle{ cos\phi= \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{3,25} }}\) Jak z tego kąt wyciągnąć???