zamiany licz zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
michary91

zamiany licz zespolonych

Post autor: michary91 »

mógłby mi ktoś sprawdzić czy dobrze zamieniłem:
\(\displaystyle{ z=-1+\sqrt{3}i}\) na \(\displaystyle{ z=2(\cos \frac{2\pi}{3}+i\sin\frac{2\pi}{3})}\)
\(\displaystyle{ z=1(\cos \frac{11\pi}{6}+i\sin\frac{11\pi}{6})}\) na \(\displaystyle{ z=0,5\sqrt{3}-0,5i}\)
z góry dzięki za jakąkolwiek próbe
BettyBoo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5356
Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 1381 razy

zamiany licz zespolonych

Post autor: BettyBoo »

Dobrze.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ