Rownanie zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
halker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 27 lis 2009, o 18:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska :]
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 2 razy

Rownanie zespolone

Post autor: halker »

Jak zaczac? :]

\(\displaystyle{ ( \frac{z+2}{z-i})^{4}=1}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Rownanie zespolone

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ \frac{z+2}{z-i}=\sqrt[4]{1}}\)
Zacznij od obliczenia pierwiastków czwartego stopnie z 1.
ODPOWIEDZ