Rozwiązać równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
przlde

Rozwiązać równanie

Post autor: przlde »

Mam takie o to równanie:
\(\displaystyle{ z ^{4} - ( \frac{1}{2} - \frac{ \sqrt{3} }{2}i) ^{4} = 0}\)

Czy ktoś mógłby mi pokazać jak to obliczyć??

Albo kolejne ;/

\(\displaystyle{ z^{2} = \left| \frac{i+1}{1- \frac{2-i^{7}}{1-2i} } \right|}\)

W jaki sposób je po upraszczać?
miodzio1988

Rozwiązać równanie

Post autor: miodzio1988 »

Np pierwsze ze wzoru na roznice kwadratow....
ODPOWIEDZ