Wykonaj działanie!

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
robert19m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 3 sty 2009, o 12:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 12 razy

Wykonaj działanie!

Post autor: robert19m »

Jak obliczyć podane zadania?
a).\(\displaystyle{ \frac{1+i}{1-i}=}\)

b).\(\displaystyle{ \frac{4-3i}{4+3i}=}\)

Będę wdzięczny za pomoc!
miodzio1988

Wykonaj działanie!

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ \frac{1+i}{1-i} \cdot \frac{1+i}{1+i}=...}\)
ODPOWIEDZ